Οδηγίες σύνδεσης για αρχάριους

Εικόνα1

1ο ΒΗΜΑ

Πατήσετε στο σύνδεσμο που σας έχει αποσταλεί στο email.  θα  εμφανιστεί η ακόλουθη εικόνα όπου θα πρέπει να πατήσετε στο​ ​click here​.

zoom

2ο ΒΗΜΑ

Μόλις πραγματοποιήσετε το παραπάνω βήμα, στην ίδια ακριβώς οθόνη θα  εμφανιστεί μία νέα πρόταση ακριβώς από κάτω όπου θα πρέπει να πατήσετε στο σημείο “​JOIN FROM YOUR BROWSER​”​ ​όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

zoom2

3ο ΒΗΜΑ

Ενδέχεται να  εμφανιστεί η λέξη “​CONTINUE​”, για να συνεχίσετε παρακάτω πατάτε πάνω σ’ αυτή και στη συνέχεια θα  εμφανιστεί μία νέα φόρμα που θα σας ζητάει να συμπληρώσετε το ​κωδικό της εκδήλωσης που σας έχουμε αποστείλει στο email και το Ονοματεπώνυμό σας. Αφού κάνετε αυτά τα δύο βήματα τότε πατάτε “​JOIN​”.

zoom3

4ο ΒΗΜΑ

Στο παράθυρο που θα  ανοίξει, κάτω αριστερά (κόκκινο πλαίσιο) υπάρχουν δύο εικονίδια μικρόφωνο (αριστερά) και κάμερα (δεξιά).  

Στην αρχή ενδέχεται το μικρόφωνό καθώς και η κάμερα σας να είναι απενεργοποιημένα (θα έχουν μία πλάγια κόκκινη γραμμή τα εικονίδια).

  • Για την ενεργοποίηση του μικροφώνου θα πρέπει να κάνετε κλικ πάνω στο εικονίδιο. Στη συνέχεια πατάτε στο μπλε κουμπί “​JOIN AUDIO BY COMPUTER​” και το μικρόφωνό σας είναι έτοιμο.
  • Για την ενεργοποίηση της ​κάμερας​ απλά πατάτε πάνω στο αντίστοιχο εικονίδιο.
  • Σε περίπτωση που θέλετε να απενεργοποιήσετε ένα από τα δύο ή και τα δύο απλά πατάτε στο αντίστοιχο εικονίδιο και θα εμφανιστεί πάλι μία κόκκινη πλάγια γραμμή πάνω από αυτά.

!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!

Σε περίπτωση που ακόμη συνεχίζεται να αντιμετωπίζετε ​πρόβλημα με τον ήχο ή/και την κάμερα, τότε επάνω στη σελίδα σας εκεί όπου εμφανίζεται ο σύνδεσμος (μηχανή αναζήτησης) θα δείτε πως υπάρχει στα αριστερά το εικονίδιο της ​κλειδαριάς​. Θα πρέπει να πατήσετε πάνω σ’ αυτή ώστε να εμφανιστεί το πλαίσιο της διπλανής εικόνας. Όπως βλέπετε, στο πλαίσιο αυτό εμφανίζονται οι επιλογές κάμερα, μικρόφωνο, ήχος κλπ. Θα πρέπει τα δύο πρώτα να γράφουν δίπλα Επιτρέπεται.

zoom4

OΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ/-ΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ZOOM Ή ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ

1ο ΒΗΜΑ

Θα πρέπει να έχουμε, εκεί που θα συνδεθούμε, «κατεβασμένη» την εφαρμογή ZOOM.

Αν έχουμε την εφαρμογή, παραλείπουμε το βήμα 1ο και πηγαίνουμε απευθείας στο Βήμα  2ο.

Αν δεν έχουμε την εφαρμογή, για να  την κατεβάσουμε σε υπολογιστή πατάμε τον παρακάτω σύνδεσμο. (μπλε γράμματα)

https://zoom.us/download

Εικόνα1

Επιλέγουμε την πρώτη επιλογή που μας δίνει, δηλαδή «Zoom Client for Meetings» και πατάμε το «Download»στο πρώτο μπλε κουτάκι.

Η εφαρμογή ξεκινά να κατεβαίνει. Μόλις κατέβει μας εμφανίζει «ΕΚΤΕΛΕΣΗ» (για να λειτουργήσει η εφαρμογή στον υπολογιστή μας).

Σε κινητό ή tablet με Android θα βρούμε το «Play Store», θα αναζητήσουμε το «Zoom» και το κατεβάζουμε.

 

2ο ΒΗΜΑ

Εφόσον έχουμε την εφαρμογή στη συσκευή μας την ανοίγουμε και μας εμφανίζει την κάτω εικόνα:

 

Εικόνα2

Επιλέγουμε την επιλογή «Join a Meeting» (μπλε επιλογή)

 

3ο ΒΗΜΑ

Μετά μας εμφανίζει την κάτωθι εικόνα:

 

Εικόνα13png

Γράφουμε το «ID» της συνεδρίασης και ένα όνομα σύνδεσης στο “NEW” και επιλέγουμε κάτω το «JOIN»

 

4ο ΒΗΜΑ

Μας ζητάει τον κωδικό του meeting όπως την κάτωθι εικόνα. Το πληκτρολογούμε και έχουμε ΣΥΝΔΕΘΕΙ!!

 

Εικόνα4